Veelgestelde vragen

Waar kan ik inburgeren?

De scholen van PAIR opereren op dit moment alleen regionaal in de provincie Utrecht. Wij verwachten op zeer korte termijn uit te breiden naar de gemeentes Amsterdam, Almere en Lelystad.

De scholen van PAIR opereren op dit moment alleen regionaal in de provincie Utrecht. Wij verwachten op zeer korte termijn uit te breiden naar de gemeentes Amsterdam, Almere en Lelystad. Wilt u op de hoogste gesteld worden per wanneer wij ons gaan uitbreiden meldt u zich dan aan op ons nieuwsbrief.

Lestijden

De lestijden voor alfabetisering, inburgering, staatsexamen NT2 programma I en de examentraining worden per dagdeel (ochtend, middag) gegeven. Niet op alle locaties wordt alle dagdelen lesgegeven of is er beschikbaarheid in de klas. Wilt u meer weten over de mogelijkheden op de locatie van uw keuze, dan kunt u contact met ons opnemen één van onze medewerker zal u dan met plezier uitleggen wat de mogelijkheden zijn.

Startmogelijkheden

In eerste instantie worden de volgende mogelijkheden tijdens een intakegesprek met u besproken.

  • Op welk niveau u zult beginnen (n.a.v. de Tiwi-resultaten).
  • Welke dagdelen u beschikbaar bent en ook belangrijk welke niet.
  • Het advies met betrekking tot de lengte van te doorlopen traject.

Nadat dit in het contract is vastgelegd, door u ondertekend en door ons retour ontvangen, kunnen wij u in een klas indelen. Over het algemeen kunt u instromen in een bestaande klas. U krijgt hierover een brief met de datum en tijd van de eerste lesdag. Bovendien ontvangt u het lesmateriaal en uw persoonlijke accountgegevens voor de e-learning bij aanvang van uw eerste lesdag. Mocht er niet direct plaats zijn in een bestaande klas, dan komt u op een wachtlijst te staan. Hiervan krijgt u bericht, zodra er een plek beschikbaar is kunt u direct starten met de klas.

Gemiddeld kunt u binnen drie weken na het intakegesprek beginnen met u lessen.